Detailed Notes on rektal prolapsus jel
Dış gebelik aynı zamanda ektopik gebelik olarak da adlandırılır. 80 gebelikten yaklaşık one'i ektopiktir, bu durum bazı kadınlar için yaşamı tehdit edebilir. Dış gebelik, normal hamilelik belirtileri taşıdığını için anne adayı tarafından ayırt edilememektedir.Doğan vakalar mevcuttur fakat ektopik gebeliğin sonlandırılmaması anne hayatını büyük tehlikeye atar.
Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşse de bazı durumlarda nadir olarak görülse de %five’ oranında rahim ağzı veya karın içi gibi farklı yerlere de konumlanabilir ve dış gebelik oluşur.
Bunun yanında riskli tabloda olan kadınlar eğer gebe kalırlar ise diğer risk etkenleri bulunmayan kadınlara göre daha sıkı takip altına olacaklardır. Buda daha sık doktor kontrolleri demektir.
Rahmin iç astarı olan endometrium dokusunun rahim dışında da bulunması fallop tüplerini tıkayabilir ve dış gebelik riskini yükseltebilir.
Bu hormon tamamen aşağı inip sıfır olmazsa, gebelik dokusu tam olarak vüMinimize dışına atılamamış anlamına gelir. Bu durum ise ek tedaviler ile giderilir.
Ancak gebeliğin ilerleyen aşamalarında hasta şiddetli kasık ağrısı, vajinal kanama, baygınlık ve diğer iç kanama bulgularıyla karşımıza gelebilir. Gebelik testinin pozitif olması ve ultrasonda karın içinde serbest kan saptanması tanı koydurucudur. Dış gebelik tanısını erken koyarak henüz tüp hasar görmeden laparaskopi operasyonu veya metotrexate adlı ilaç ile tedaviye gitme şansımız vardır. Ancak yine de tüp hasar görebilir ve yeni bir Detay gebelikte bu durum yüzde ten-fifteen tekrarlayabilir. Bu sebeple geçirilmiş dış gebelik hikayesi olan hanımların yeniden gebe kaldıklarında zaman geçirmeden jinekologları tarafından değerlendirilmeleri gerekir” açıklamalarında bulundu.
Diğer sağlıklı gelişen gebeliklerde olduğu gibi dış gebelik durumlarında da adet görme olasılığı yoktur.
Ancak bazı etmenler ektopik gebeliği daha muhtemel hale getirebilir. Dış gebeliğe neyin sebep olduğuna dair sorulara yanıt niteliğindeki bu faktörler aşağıdaki gibidir:
Dış gebelik, bilinen hamilelik gibi başlayan ancak sonucunda istenmeyen bir duruma dönüşen bir durumdur. Döllenmiş yumurtanın uterusun dışında gelişmeye başlaması sorununa dış gebelik advertı verilir.
Dış gebelik her kadında görülebilecek tıbbi bir durumdur. Bu da aktif cinsel hayatı yaşayan her kadını aynı sorunla karşı karşıya getirmektedir. Dış gebeliğin genel tanımı haricinde bu olayın yaşanmasına neden olan etkenler de elbette mevcuttur.
Enflamasyon veya enfeksiyon: Belsoğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar tüplerde ve yakındaki diğer organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve ektopik gebelik riskinizi artworkırabilir.
Dış gebelik, bir kadının gebe kaldıktan sonra, üreme sistemi dışındaki bir bölgede gebeliğin devam etmesidir. Bu durum, normal bir gebelikte olduğu gibi ilerlemez ve anne adayını ciddi risklerle karşı karşıya bırakabilir.
Nadir durumlarda, döllenmiş bir yumurta rahme implante edildiğinde ve daha sonra rahmin dışında başka bir yere göç ettiğinde dış gebelik de oluşur.